Grunnutdanning RYT200

Screen Shot 2015-03-16 at 10.40.49

Photo courtesy: The House of Yoga

 

OM UTDANNINGA

Grunnutdanningen (RYT200) i Mindful Yoga er samlingsbasert. Samlingene består av praksis med lærer, der yogabevegelser (asana), pusteøvelser (pranayama) og meditasjon vektlegges. I tillegg blir det refleksjonsoppgaver, både under og mellom samlingene, samt teori.

Vurdering: Det gis mappeoppgaver per modul, som blir vurderingsgrunnlag for sertifisering til yogalærer, sammens med undervisningspraksis gjennom utdanningsforløpet.

Tid: kl: 09:00-16:00

Datoer: 2017/2018: Nov 6,7,8,9, Des 4,5,6,7, Jan 9,10,11,12 og Feb 5,6,7,8

Sted: Bodø, Storgata 32.

Søknadsfrist: 1 oktober 2017

Utdanninga er utarbeidet av Kristin Skotnes Vikjord, psykolog, yoga- og mindfulnesslærer, i tråd med Yoga Alliance sine retningslinjer. Dette utdanningsforløpet er godkjent av Norsk Psykologforening som 72 vedlikeholdstimer for psykologspesialister. Utdanninga undervises av et team med tverrfaglig kompetanse innen yoga, mindfulness, helsefag, og bevegelseskunnskap. 

Denne utdanningen passer for deg som ønsker å lære mer om yoga og mindfulness, ta din egenpraksis et skritt videre, og er nysgjerrig på å dele yoga gjennom undervisning. Det er spesielt interessant for deg som synes at yoga kan tilføre noe i måten du arbeider med mennesker på, enten du kombinere det med ditt nåværende arbeide eller lar det utvikle seg til noe annet. Utdanningen bygger på Introduksjonskurset, les mer om det HER.

Det å integrere yoga i hverdagen og etablere en jevnlig praksis, er en prosess. En 200 timers grunnutdanning kan være en start på hvordan dele og invitere inn yoga som en holdning eller perspektiv i ditt liv. Vi tenker at det å bli og å være yogalærer er en kontinuerlig prosess, som starter både før og fortsetter etter en slik utdanning.

Dette utdanningsprogrammet er en omfattende opplæring som dekker essensen av yoga og mindfulness, samt fordyper din individuelle prosess og praksis, slik at du kan formidle yogaens perspektiv og undervise yoga klasser. Det er et unikt program som kombinerer yoga og innsiktstradisjonen i Mindful Yoga, noe som underbygger yogaens endringspotensiale og terapeutiske egenskap, på både fysisk og mentalt nivå.

 

FORKUNNSKAPER

For å kunne delta på grunnutdanninga er det nødvendig med forkunnskaper i yoga, meditasjon eller mindfulness.

Det kreves minimum:

  • 1 år kontinuerlig yogapraksis, gjerne ved et studio og med veiledning fra en yogalærer, eller
  • deltakelse på en vipassana-retreat eller annen retreat, eller
  • deltakelse på ett 8-ukers MBSR-kurs, eller
  • fullført Introduksjonskurs i Mindful Yoga, gjennom Senter for Mindful Yoga.

 

I søknadsskjemaet må du oppgi hvor og med hvem du har praktisert. Hvis du er usikker om du oppfyller kravene, ber vi deg fylle ut søknadsskjemaet og sende det inn, slik at vi lettere kan vurdere dine forkunnskaper.

 

PRIS

25.500,-

Prisen inkluderer bruk av yogamatte, meditasjonspute, pledd og annet utstyr, dette fins i lokalene. I tillegg kommer kursmateriell, som utdanningsmanualen. Frukt, nøtter og te dekkes av arrangør.

Lunsj er ikke inkludert i prisen. Pensumbøkene kommer i tillegg. Prisen på disse kommer på under 1000,-.

 

PÅMELDING

Meld deg på gjennom søknadskjemaet HER.

 

Ved godkjenning av søknad, innbetales et depositum på kr 3500,- (fratrekkes kursavgiften i sin helhet) som bekrefter din påmelding. Mer om betingelser tilsendes etter innlevert søknadsskjema.

 

 LÆRERTEAM 

Lærerteamet består av et tverrfaglig team, der lærernes flerfaglighet bidrar til deres forståelse og praksis av yogafaget. For deg som vil fordype din praksis gjennom et intensivt kurs, slik som en yogalærerutdanning, er det nyttig at et team av lærere modellerer ulike nyanser over samme fag.

Kristin Vikjord Paternotte er hovedlærer. Klikk på navnet for mer info.

Kari Skotnes Vikjord

´Mitt navn er Kari Skotnes Vikjord. Jeg har praktisert yoga siden tenårene. Min lærerutdanning tok jeg i 2010 ved Paul Dallaghan og Centered Yoga ( Koh Samui, Tailand) og har siden studert metoder som mindfulness, traumesensitiv yoga og yoga for innsatte. Som yogalærer tar jeg blant annet del i prosjektet Back in the Ring. Jeg har BA fra KHIO, er utøvende dansekunstner, drifter Bodø Arena for Dansekunst/BAREDANS og er arrangør av Bodø Biennale´.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

2 tanker om “Grunnutdanning RYT200

  1. Tilbaketråkk: Mindful yogautdanning ved Senter for Mindful Yoga

  2. Tilbaketråkk: Mindful Yoga lærerutdanning RYT200 | Senter for Mindful Yoga

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s