Om oss

Senter for Mindful Yoga ble etablert i 2010 av Kristin Skotnes Vikjord. Her tilbys kurs og  yogalærerutdanning, grunnleggende (RYT200) og fordypning (RYT500).
METODE
Mindful Yoga er en tilnærming med et uttrykt terapeutisk fokus, hvor tilgangen til det emosjonelle og mentale landskapet inviteres inn gjennom yoga og meditative praksiser. Programmene som tilbys er lagt op slik at deltakerne får egenerfaring og med de ulike praksisene i tilnærmingen, for deretter å kunne ta dem med fra kurs til hverdag og benytte dem på en meningsfull måte for den enkelte. Grunnutdanningen (RYT200) gir en større teoretisk og filosofisk innføring, i tillegg vektlegges etablering av en jevnlig egenpraksis og refleksjoner. Pedagogikk, undervisningspraksis og hvordan undervise er en del av dette programmet. Fordypningsprogrammet (RYT500) handler om mindful yoga som terapeutisk intervensjon, samt undervisning og tilrettelegging for individer i behandling eller med spesielle behov.
NYTTEVERDI
Yoga og mindfulness er eldgamle praksiser, eller teknikker om du vil, som gir deg mulighet til å utforske en alternativ holdning til det du opplever og erfarer. Det involverer blant annet fysisk trening, mentalt fokus og emosjonell tilstedevœrelse. Yoga og mindfulness har mange nytteverdier, og kanskje mest essensielt, det gir deg kontakt med deg selv.
I dag brukes disse tilnœrmingene også i psykoterapeutisk behandling, deri flere tilpassede varianter, blant annet Mindfulness Stress Reduction (MBSR), Mindfulness Base Cognitive Therapy (MBCT), Mindfulness Based Relapse Prevention (MBRP) m.fl., der de viser positive resultater for brukerne. Eksempler er stimulere til økt kontroll av spising, angstregulering, og økt grad av kroppsaksept. Forebygging av depresjon, tilbakefall av avhengighetsatferd, økt følelsesregulering og større innsikt i en selv.
BLOGG
For tips, linker, litteratur m.m, sjekk Kristin’s blogg her: www.kristinskotnesvikjord.com. Her legges det ut inspirasjon, informasjon og relevant materiale om yoga, mindfulness og hverdagsliv.
VISJON
Senter for Mindful Yoga vektlegger letthet, bevisstgjøring, egenomsorg og erfaringsbasert kunnskap i sin undervisning.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s