Yoga på Fauske

Ragnhild Solvang tilbyr i høst det første kontinuerlige yogatilbudet på Fauske. Les mer under og meld deg inn i gruppa på Facebook Yoga Fauske.

Informasjon

Kurs i yogaformene Ashtanga Vinyasa og Mindful Yoga starter 11.september.

Når: Torsdager kl. 19.15-20.30 (Ashtanga Vinyasa) og 20.45-22.00 (Mindful Yoga) fra 11.september -11.desember (9. oktober utgår pga høstferie).

Sted: Speilsalen (2.etasje i Vestmyra barnehage, Tiurveien).

Kontakt: Ragnhild på ragnhildsol@yahoo.no for påmelding eller mer informasjon. Ingen forkunnskaper nødvendig.

Pris per kurs: kr.1500. (kr,- 2300,- dersom du ønsker å delta på begge kursene).

Gratis prøvetimer 11.september.

Velkommen! 

 

Om Ragnhild

Jeg hadde mitt første møte med yoga i 2007 da jeg var gravid med min datter og begynte på yoga for gravide i Stavanger. Jeg ble bitt av basillen og siden den gang har jeg prøvd, deltatt på kurs og praktisert ulike former for yoga, først og fremst Iyengar, Ashtanga Vinyasa og Yin Yoga/Mindful Yoga. Etter hvert er yoga og mindfulness blitt en vesentlig del av mitt liv og representerer viktige verktøy for meg for å finne balanse, ro og overskudd i hverdagen. Høsten 2013 avsluttet jeg min utdanning som RYT 200 Mindful Yogalærer ved Senter for Mindful Yoga (www.mindfulyoga.no). Til daglig er jeg lærer ved Vestmyra Ungdomsskole.

 

Om klassene

Ashtanga Vinyasa

Ashtanga Vinyasa er en dynamisk form for yoga. Yogaformen består av et sett av faste stillinger hvor rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt. Hver asana forbereder for den neste. Stillingene bindes sammen av såkalte vinyasas. Vinyasa betyr synkronisert pust- og bevegelsessystem, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling. Ashtanga er beskrevet som en komplett praksis som styrker og renser kroppen, gir smidighet, økt kroppsbevissthet og bedrer konsentrasjonen. Det helhetlige perspektivet og dens positive effekter har gjort Ashtanga yoga veldig populær i de siste årene. I timene lærer vi om grunnprinsippene (tristhana) i Ashtanga Vinyasa Systemet (dristhi: blikkfokus, bandhas: kraftsentre og vinyasa: pusten synkronisert med bevegelse) og stillinger hentet fra Ashtanga Primary Series.

 

Mindful yoga

Mindful Yoga er en rolig klasse som kombinerer ulike yogabevegelser hentet fra yin yoga med meditasjon og puste/avspenningsøvelser. De fleste øvelsene foregår enten liggende eller sittende på matta.

Hvordan pusten vår er kan fortelle mye om hvordan vi har det. Det å bli oppmerksom på egen pust og endringer i denne kan være en kraftfull hjelp til å komme i kontakt med ens indre liv og et verktøy for å håndtere stress og utfordringer i hverdagen. Timen inviterer til observasjon av «her og nå». Gjennom å holde hver yogastilling over tid vil vi også komme i kontakt med dyptliggende bindevev i og rundt musklene og derigjennom kunne løse opp spenninger, åpne opp og gjøre kroppen mer fleksibel og mykere.

 

Trivselsregler

Ha på behagelige klær. Ta gjerne med egen matte. Det vil være noen matter til utlån, men gi beskjed i forkant av kurset om du trenger å låne matte slik at jeg vet hvor mange som behøves.

Vær varsom med bruk av parfyme da det for noen kan gi allergiske reaksjoner.

Respekter stillheten i rommet når du kommer til time. Vær på plass når timen starter. Kom gjerne litt i forkant og finn deg en plass hvor du rolig kan legge deg ned på matta. Dersom du må gå før timen er slutt ber jeg deg om å stille og rolig forlate rommet slik at du ikke forstyrrer de andre kursdeltakerne. Legg deg gjerne ned i savasana (avspenning) noen minutter før du forlater rommet.

Reklamer

2 tanker om “Yoga på Fauske

 1. Åge Kristoffersen

  Er det mulighet for å flytte tidspunktet for mindfulyoga?
  Syns det er litt sent å slutte kl 22 og så måtte kjøre 5 mil…

  Svar
  1. vikjordster Innleggsforfatter

   Hei Åge, Hvis du har spørsmål vedr Yoga på Fauske må du kontakte Ragnhild via Facebook-gruppa Yoga Fauske:) Lykke til!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s